Ziua Pamantului

Visand la Romania

Pamantul e casa ta. Ai grija de ea, pentru ca va fi casa copiilor tai si a copiilor copiilor tai. Unii spun ca e prea tarziu, dar cei mai multi cred ca niciodata nu e prea tarziu sa salvam ce mai avem de salvat.
Incepe prin a economisi energie: nu lasa luminile aprinse fara rost, opreste televizorul de la buton(led-ul aprins consuma la fel de mult ca atunci cand televizorul e pornit), scoate seara din priza orice nu folosesti(modem-uri, calculatoare, incarcatoare, etc.), foloseste becuri economice. Toate astea te vor face sa economisesti bani.
Continua prin a nu mai arunca gunoaie acolo unde mergi sa te giftuiesti cu carne la gratar si bere. O sticla de plastic se biodegradeaza in 400 de ani, o doza de bere va disparea complet in vreo 1000 de ani. Pana si hartia se dezintegreaza in cateva luni, pana la un an. In tot timpul asta, ele vor ramane pe sol, in ape, in pamantul in care cultivam ceea ce vom manca mai tarziu. Evita mai ales sa arunci bateriile pe fie unde! Ele sunt cele mai toxice!
Recicleaza! Hartia reciclata salveaza copaci. Copacii salvati elibereaza in natura oxigen si fac ca pamantul sa nu mai vina peste case si sa le ingroape. Recicleaza si plastic, si sticla, si metale. Tu recicleaza chiar daca gunoierii le aduna la gramada. Tu trebuie sa incepi prin a face ceva!
Condu ecologic! Chiar daca ai BMW! Economiseste combustibilul, economiseste bani, ai grija de masina ta. Verifica des presiunea aerului in pneuri(da, chiar asta poate face ca masina ta sa consume mai mult!)
Las-o acasa atunci cand nu e stric necesara! Mergi pe jos sau cu bicicleta. Sau chiar cu autobuzul. O sa ne sufoce tot mai mult aerul poluat al oraselor!
Toate resursele care acum par inepuizabile, se vor termina: petrolul, gazele… Inginerii tarilor civilizate se lupta sa gaseasca solutii de energie alternativa. Tu poti macar sa le consumi cu cap!
Incepe de undeva, de oriunde. Incearca sa afli cat de grava e situatia Pamantului. Poate ca tu o sa mori si Pamantul o sa fie asa cum il stii acum, dar cei ce vor veni in urma ta vor avea parte de consecintele indiferentei tale!
Rostul tau pe lumea asta nu e, pana la urma, doar sa mananci, sa caci, sa dormi. Gandeste-te mai bine!

Si uite ce iti recomand:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s