Grigori Perelman

What I Love

Grigori Perelman e un geniu matematician rus ca a refuzat un milion de dolari pentru rezolvarea uneia dintre cele mai mari probleme din ultimii 100 de ani, Conjectura lui Poincare ( adica asta : Daca intr-un spatiu inchis tridimensional orice arc de cerc inchis se poate micsora pana la un punct, acest spatiu este echivalent din punct de vedere topologic cu o sfera tridimensionala.).

A spus ca “Nu am nevoie de nimic! Am tot ce-mi trebuie!”  si ca Nu sunt interest de bani sau faima. Nu vreau sa fiu expus ca un animal la gradina zoologica. (…) Nu sunt un erou al matematicii. Nici nu sunt un om de success, de aceea nu vreau sa fiu in centrul atentiei”.

Mai e de spus ca traieste intr-un apartament mizer din St. Petersburg?

Omul asta da o lectie cam la 99 % dintre oamenii planetei.

Aici puteti vedea stirea completa.

Un gând despre &8222;Grigori Perelman&8221;

  1. De fapt domnul a schitat prin 2008 o demonstratie a teoremei lui Poincare si in 2009 un chinez a dezvoltat schita, demonstrand punct cu punct teorema.
    Perelman s-a revoltat si s-a dus acasa (pe vremea aceea era prin America). Initial chinezul a fost apreciat ca fiind cel care a descoperit demonstratia, dar in decembrie 2009 o revista de prestigiu i-a recunoscut meritele lui Perelman.
    Oricum tipul e chiar uimitor, nu numai prin faptul ca a facut demonstratia, ci si prin faptul ca are un sistem de valori diferit de cel al majoritatii.
    Salutari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s