The Blog Leapsha

What I like

Luai si eu leapsa asta de la Pete :

1.Când citiţi, pentru a marca locul unde aţi rămas cu lectura, folosiţi semne de carte sau îndoiţi paginile?
Am un semn de carte primit, facut la lucru manual in clasa a 3a. E cu buburuze. Si, in cazul in care se intampla sa incep o a 2a carte, mai am un semn de carte facut de mine la lucru manual in clasa a 3a. E cu linii strambe. De la stanga la dreapta, semnul de carte ardelenesc vs. semnul de carte oltenesc.

2. Aţi primit în ultimul timp o carte drept cadou şi, dacă da, care a fost aceasta?
Considerand ultimele 6 luni „ultimul timp”, da! Am primit! Am primit Marquez -„Despre dragoste si alti demoni” si am primit Llosa – „Scrisori catre un tanar romancier” si am primit Christensen – „Beatles”.

3. Citiţi în baie?
Nu, pentru ca nu am atentie distributiva! Sau, cum imi place mie sa spun, pentru ca imi place sa-mi concentrez atentia asupra unui singur lucru. 😀

4. V-aţi gândit vreodată să scrieţi o carte şi, dacă da, care ar fi fost aceasta?
Nu, ma gandesc doar sa fac filme. Eventual sa scriu scenarii.Daca ma intrebai asta in liceu, evident, raspunsul ar fi fost „Da, ma gandesc sa scriu un volum de poezii despre framantari. In special ale sufletului.” Evident.
5. Ce credeţi despre colecţiile de carte de la noi?
Nu stiu ce sa cred despre colectiile de carte de la noi. Stiu doar ca unii oameni le cumpara pentru ca arata frumos si, implicit, si biblioteca (adica mobila) ar arata frumos si nu au niciun gand sa le citeasca. O colectie de carte personala ar trebui sa aiba carti vechi si noi, scrise in cate limbi intelegi, primite sau cumparate, mai scumpe si mai ieftine, mai rupte si mai lucioase. Adica exact asa cum e viata ta. Dar, mai ales, ar trebui sa fie cititie sau in curs de.

6. Care este cartea preferată?
N-am. N-am nici macar un film preferat. Nici macar o melodie preferata. Nici macar un fel de mancare preferat. Adica….cum sa alegi?!

7. Vă place să recitiţi unele cărţi şi care ar fi acestea?
Nu.Nu pot pierde timp recitind o carte cand sunt atatea altele de citit! Din punctul asta de vedere, sunt intr-o permanenta criza de timp. Si din multe alte puncte de vedere!
8. Ce părere aţi avea de o întâlnire cu autorii cărţilor pe care le apreciaţi şi ce le-aţi spune?
Mi-ar placea sa ma intalnesc cu autorul fiecarei carti care mi-a placut si sa beau cu el o noapte intreaga! Sau sa fumez!

9. Vă place să vorbiţi despre ceea ce citiţi şi cu cine?
Da! Imi place sa recomand! Imi place sa povestesc! Si imi place sa ascult recomandari si povestiri! Cu cine? Cu cine apuc!

10. Care sunt motivele care vă determină să alegeţi o carte pe care să o citiţi?
De exemplu, vine sora-mea si-mi tranteste 2 carti pe birou cu subtextul „Pune mana si citeste sa mai stii si tu ceva!”. De obicei m-a nimerit, a avut dreptate. Apoi mai sunt cartile pe care le-am cumparat eu sau pe care le-am primit de la oameni dragi mie. Un alt motiv care ma determina sa citesc e timpul liber. 🙂

11. Care credeţi că este o lectură “obligatorie”, o carte pe care cineva trebuie să o citească?
Pentru inceput, recomand imprietenirea cu Alexis Zorba, apoi toate cartile lu Kazantzakis. Apoi recomand toate cartile lui Marquez si Eliade, pentru ca, mai apoi sa recomand „Particule elementare” de Michel Houellebecq (sper ca n-am gresit) si apoi Dostoievski. Mai recomand „Codul bunelor maniere azi” si „1001 filme de vazut intr-o viata”. Neaparat „Constitutia Romaniei” . „Istoria credintelor si ideilor religioase” de Eliade – mai ales pentru cei credinciosi. Daca esti in clasa a 6a, maxim a 7a, citeste Coelho, daca vrei incepe cu „Alchimistul”. Camus, daca ai rabdare. O Enciclopedie si o Istorie a artei. Manualele de biologie din clasele 5-8. Manualele de psihologie si filosofie (in cazul in care nu studiezi mai aprofundat materiile astea). Citeste-l pe Freud, dar mai ales pe Einstein – „Cum vad eu lumea”. Poti sa citesti si cartea amandurora – „Why War?”. Daca ai o dupa amiaza libera, baga un Capote – „Breakfast at Tiffany’s”. Daca ai vazut „The Hours” si esti curios, da, merita sa citesti Virginia Wolf! Si mai recomand „Alice in Tara Minunilor” si „Peter Pan” oriunde, oricand, oricum. Si cum as putea sa ma opresc?!……………

12. Care este locul preferat pentru lectură?
Oriunde, numai nu cu ceasul la mana! Ma enerveaza teribil si nu stiu de ce! E singura ipostaza in care nu pot purta ceas! Cred….
13. Când citiţi ascultaţi muzică sau lecturaţi în linişte?
Intrebarea asta e asa….Cand mananci te scarpini sau numai duci la gura? Sau…cand te caci te si speli pe dinti? LECTUREZ IN LINISTE! EXACT ASA CUM BEAU JACK-ul CU 2 CUBURI DE GHEATA!

14. Vi s-a întâmplat să citiţi cărţi în format electronic?
CÁRT//E cărți f. 1) Scriere tipărită, legată sau broșată în volum. ♢
15. Citiţi numai cărţi cumpărate sau şi pe cele care sunt împrumutate?
Orice carte buna care imi pica in mana si sta acolo indeajuns de mult timp incat sa o pot termina. In orice ambalaj, oricat de vechi sau rupt, atata timp cat e vizibil scrisul.

16. O carte este pentru mine… Cum aţi descrie o carte?
O evadare.

O dau mai departe (haha) lu’ Bobo , lu’ Dragos , Ioaninei si celor 4 Pers Pi Ca Ce.

🙂

8 gânduri despre &8222;The Blog Leapsha&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s