De ce iubesc tenisul

Sport, What I Love

Pentru ca iubesc sporturile britanice, pentru ca au un aer exclusivist, aristocratic. Poate si pentru ca il practic de pe la 10 ani, desi nu am trecut niciodata la performanta din cauza scolii. Pentru ca daca m-ai trezi la 3 dimineata si m-ai chema la un tenis, n-as avea cum sa refuz; cateodata ma apuca o pofta de joc ceva de speriat, ca atunci cand iti scade glicemia si trebuie sa mananci ceva.

Pentru ca atunci cand joci, cand lovesti mingea, te simti foarte puternic, te simti special, simti ca lupti.  Pentru ca e un joc individual, pentru ca unul e invinsul si doar unul castigatorul, pentru ca orice jucator bun de tenis e un om inteligent: ai un teren numai al tau pe care il aperi bine daca ai o strategie gandita, daca citesti jocul adversarului, daca ai talent si extraordinar de mult antrenament.

Tenisul e un joc care avanseaza odata cu timpul, ca tehnologia, daca vrei…

Iubesc tenisul pentru ca niste oameni precum Federer, Nadal, Gonzalez, Djokovic, Sampras, Becker, Agassi au devenit jucatori de tenis si e un spectacol orice meci de-al lor. Amploarea, maretia turneelor mari de tenis e coplesitoare.

Un meci poate dura oricat, o ora sau 3 zile, pentru ca nu se poate juca pe ploaie! Plus ca se joaca pe zgura, iarba, ciment, etc….

La un meci de tenis nu exista blaturi, deci se castiga pe munca si merit. Nu exista huligani, doar fani. Exista respect intre jucatori, cateodata admiratie.

Am si motive aiurite pentru care iubesc tenisul. 🙂 Pentru ca poti avea orice echipament vrei tu, il poti combina cum vrei tu, te poti chiar asorta cu suprafata pe care joci. Imi place tenisul pentru ca turneele au sponsori ca Lexus, BNP Paribas, IBM, Mercedes, Garnier, Rolex, nu Coca Cola, McDonald’s sau Heineken.

Imi place ca unele arene sunt decorate cu flori si ca un bilet la finala Roland Garros poate ajunge si la 1700 de euro.  Si imi place pentru ca atunci cand un jucator ridica trofeul toti spectatorii il aplauda pe el, singurul, castigatorul.

2 gânduri despre &8222;De ce iubesc tenisul&8221;

  1. Salut. Am intrat pe forum si am observat ca mai e cineva din Severin care are o pasiune pentru tenis! Si eu sunt tot din Severin. Iti las id-ul meu, poate avem ocazia sa jucam odata. tavy_babolat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s