„The Lives of Others” by Florian Henckel von Donnersmarck (2006)

What I Love

Remarcabil. Senzational. Ca orice capodopera, te strange de gat, te trece printr-o mie de stari, te izbeste, cu creierul sub asediu, cu sufletul prinzand aripi…

E un film inteligent, sensibil, profund, complicat, complex. Scenariul este, cu siguranta, de studiat in toate scolile de profil. Asta e, de fapt, ceea ce face filmul atat de bun: scenariul. Si privirile actorilor. Povestea e atat de inteligenta, are o structura atat de bine pusa la punct, incat nu vrei sa ii prevezi sfarsitul, lasi pur si simplu actiunea sa curga. Si curge ca o apa limpede de munte. Nu exista firicel in poveste, oricat de mic, sa nu aiba capat, nu exista situatie nerasturnata, nu exista sus fara jos, plus fara minus. E ametitoare. Si starile prin care treci, ideile, ipostazele care-ti trec prin cap. Povestea asta actioneaza in toate planurile. E o simfonie. E o sfera. Si cand ma gandesc ca nu l-am vazut decat o data, ma apuca panica; au trecut 3 ani de cand a aparut si eu nu l-am vazut decat o data…

Un film bun nu poate fi bun fara un scenariu bun. Dar numai un scenariu bun nu poate face un film bun. In cazul filmului astuia, cum spuneam, scenariului foarte bun i se adauga actorii. Actorii astia,  pe care ii vad pentru prima data, spre rusinea mea, au o expresivitate inimaginabila. Ochii lor, in anumite momente, te doboara.

Sunt intr-o situatie in care cuvintele nu au cum sa ma ajute si e exasperant. Asa cum am spus intotdeauna, mi-e greu sa scriu despre ceva atat de bun.

Cand am vazut trailerul, m-am gandit ca poate fi un film dragut. Dupa ce am vazut filmul, mi-am dat seama ca n-ai cum sa faci un trailer bun unui asemenea film. Din pacate,  atasez doar trailerul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s