Scurtmetraje la TIFF

TIFF 2009

Ieri a fost o zi fericita pentru mine, pentru ca am apucat sa las treaba la o parte si am putut, si sa vad filme, si sa merg la meciul de fotbal.

Scurtmetrajele s-au prezentat bine, Chirilov a facut treaba buna, desi am avut impresia ca oferta a fost cam saraca. 😛

Oricum, uite cateva titluri:

„A Family” un film scris si regizat de Emanuel Parvu. Si in care a si jucat. 🙂 Mi s-a parut cel mai riguros, inchegat, realist, matur, puternic dintre filme. Scenariul e primul punct forte, of course. Dialogul exceleaza. La care se adauga Laura Vasiliu, Gabi Spahiu, Anca Sigartau, s.a. Totul se intampla la tara, cand „the family” se aduna la o masa. Ingredientele corecte pentru o comedie buna.

„11 PM” – un film gandit si lucrat, dar se simte tineretea echipei. E vorba despre 3 intamplari care au loc in acelasi timp si care ajung sa se  intrepatrunda la ora 11 noaptea. O idee laudabila, gen Crash si Gomorra.

„Tarantyno” e un film indraznet. Incepe haios, te termina tragi-comic. Dar, ca tot se cheama „Tarantyno”, i-as fi zis regizorului: GO FOR IT! – arata sange, violenta, ciocane in cap, nebunie in ochii vii sau morti! Stiu, mi-ar fi raspuns ca nu ar fi avut resursele necesare pentru asa ceva. Dar totul e sa stii ce vrei si sa scoti cel mai mult dintr-un film. Apoi resursele vin si ele.  Anyway, trailerul e pe Youtube.

„Nunta lui Oli” un film al lui Tudor Jurjiu, produs de Tudor Giurgiu. Un film bunicel, cu amareala romaneasca.

„Bric Brac” un film al lui Gabi Achim(unul dintre componentii echipei de fotbal a Artistilor) al carui director de imagine e Marius Iacob, DOP-ul cu care am lucrat si eu la „Mantaua” ( mai multe https://lolosays.wordpress.com/2007/11/20/experienta-maia-morgenstern/ ) si cu care mai sper sa lucrez, pe care il salut cu drag.

Filmul care cred ca a prins cel mai mult la public, filmul cel mai comercial, filmul pentru politehnisti si aseisti, pentru seri linistite de betie in camin ramane „Pentru el”, al lui Stanca Radu. Sursa de inspiratie este Youtube. Si ca sa intelegeti ca am dreptate, poftim: INTAI ORIGINALUL, APOI FILMUL. Enjoy!

Asa-i ca-i tare ideea? 🙂

Un gând despre &8222;Scurtmetraje la TIFF&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s