Cluj Napoca – Tr. Severin si retur (pe sosea)

Drumuri si poduri

Scriu articolul asta in eventualitatea in care cineva, odata, va avea nevoie sa stie care e cel mai bun drum de la Cluj la Severin sau invers.

Exista 2 variante:

1. Cluj – Alba Iulia – Hateg – Caransebes – Orsova – Severin

SAU

2.Cluj – Alba Iulia – Hateg – Petrosani – Tg. Jiu – Motru – Severin.

1. Pentru urmatorii cativa ani nu o sa recomand nici in ruptul capului drumul prin Caransebes. Sau il recomand  in conditiile in care conduci masina celui mai mare dusman si vrei s-o rupi in doua. Pe portiuni lungi, mai ales in zona Piatra Scrisa, inca se lucreaza, cratere, semafoare, tiruri, asfaltul fiind doar o amintire frumoasa. E insa o portiune de vreo 20 de km terminata si care iti mai da posibilitatea sa respiri. In schimb, de la Orsova la Severin, drumul e peticit si raspeticit si unele petice s-au dus dracu’ si au trecut la sarbi. E adevarat ca e cel mai scurt drum, asa cum iti arata gps-ul, dar nu se merita.Merita sa spun ca de la Hateg la Caransebes, drumul e bun, dar ce urmeaza dupa face ca acel drum bun sa fie uitat si refulat.

2. Varianta prin Petrosani are si ea punctele slabe, normal, ca doar suntem pe drumurile din Romania. Dar… Aici descriu mai pe larg drumul, cu plusuri si minusuri.  De la Cluj la Alba Iulia (vreo 100km)  drumul e cam de nota 8 (la sfarsit o sa descriu si baremul de notare 🙂 ), deci bun, se face intr-o ora si un pic fara grija, mai ales ca au desfiintat camerele de la Cluj la Turda si se circula pe 2 benzi pe sens. Poate fi aglomerat la iesirea din Cluj si la iesirea din Alba, dar, ca sa evitati drumul de cacat si aglomeratia din Sebes, recomand varianta prin Vintu de Jos, adica, la iesirea din Alba, se face dreapta si se iese la vreo 10 km de Sebes. Se economisesc nervi, timp si carburant. Si de aici incolo drumul e bun, nou consolidat, pana la Orastie si de acolo pana in intersectia unde se face stanga spre Hateg, inainte de Simeria. Exista o portiune mai proasta in zona orasului Calan si a satelor din jur, o portiune cam de nota 6. In Hateg se face stanga catre Petrosani ( nu dreapta catre Caransebes!) si de aici incepe un drum mai frumos. Se mai lucreaza si pe aici, dar doar pe portiuni mici sau pe poduri…no big deal. Dupa Petrosani, incepe insa Defileul Jiului. Peisaj frumos, aer curat + Manastirea Lainici, daca ai chef de o oprire de vacanta. Si, incet, incet ajungi in Gorj ( sincer, pe mine m-a ajutat si m-a bucurat lucrul asta, sa ajung mai repede in Oltenia si, mai mult decat atat, sa evit Banatul 😛 ). Inainte si dupa Tg. Jiu drumul lasa de dorit, dar isi revine dupa Calnic si e ok pana la Severin. Inainte de Motru, e o portiune frumoasa unde poti testa sportivitatea masinii tale 😉 .

Pe o scara de la 0 la 10, 0 fiind o ulita de tara, dupa ploaie si 10 fiind o autostrada din vest, drumul prin Caransebes e de nota 5 si drumul prin Tg. Jiu e de nota 7.

Daca am uitat ceva, astept cu drag adaugiri.

3 gânduri despre &8222;Cluj Napoca – Tr. Severin si retur (pe sosea)&8221;

  1. eu nu sunt de acord cu nota drumului prin Caransebeș…dacă nu aș avea idee ce greu se ia 5-u poate ca nu as mai comenta (POATE :P)….Lolo…drumu ala nu merita nici 3…vb unui prof, 3 cu indulgență

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s