Cum sa dai timpul inapoi

Closest

Stau la biroul meu de acasa, la biroul la care n-am mai stat de al dracu’ de mult timp. E biroul la care, in generala, mai incercam sa-mi fac temele si la care, in liceu, doar stateam, incercand sa fac orice numai teme nu. E 25 februarie, dar e cald ca o zi de 10 mai. O aiureala, in sensul bun!

Sunt acasa, in Tr. Severin. Am iesit cu treaba in oras. N-am mai luat masina, am iesit pe jos, era prea frumos. Am mers pe strada unde e scoala mea, unde am lasat vreo 8 ani din viata. Am trecut pe langa ea. Afara erau parinti care isi asteptau copiii cu ghiozdane mari. I-am ocolit ca sa nu tulbur frumusetea firescului situatiei.

M-am intors in timp! Incredibil sentiment! Merg in continuare pe strada. Sunt si alte scoli invadate de termopane care ascund, cu nesimtire, galagia copiilor care se bucura de pauza. Am trait, pe rand, fiecare moment in care am trecut pe acolo, in trecut.

S-a eliberat hormonul fericirii. Trec pe langa vechiul magazin de unde imi cumparam muzica acum mii de ani. simt dintr-o data nevoia sa imi cumpar muzica. Parazitii si Bob Marley. Nu ma intelegeti gresit! Asta trebuia sa cumpar! Acolo era aceeasi tanti. Dintotdeauna e acolo!

Merg pe strada aia inchisa, transformata in parc. Sunt impertinent de multi copii. Si ma bucur ca nimeni nu ma mai recunoaste de la televizor. Sunt deja 4 ani de cand nu mai fac emisiunea si pot merge in voie, generatia asta nu ma mai stie!

Ajung acasa. Am, din nou, 17 ani neimpliniti! Imi las ghiozdanul, nu ma schimb, ma duc direct la masa, mama a gatit ceva bun si se pregateste sa mearga la cabinet. Mananc si ma bucur ca pleaca, ca pot dormi si eu, n-o sa ma mai bata la cap sa-mi fac temele. E o zi in care stiu ca n-o sa-mi fac temele pe maine si deja imi planuiesc ca o sa le copiez in pauza de dinainte de la Andreea, Georgiana, eventual Alina. Si ma rog in gand sa nu ma scoata iar la mate la tabla. Am chiulit de la chimie azi, dar fac eu rost de scutire. Am stat prin parc cu Beatrice, Popeasca si tampita de Catalina. Andrei s-a facut bolnav si n-a venit deloc la scoala.

Si toate astea de la o floare alba, un mar si o lumanare aprinsa!

Un gând despre &8222;Cum sa dai timpul inapoi&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s